Cine suntem


art cine suntem 250 166Noi, cei de la A.N.C.A.A.R. Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania- Filiala Arges, suntem o organizatie neguvernamentala, nonprofit, care are ca scop principal terapia copiilor si adultilor cu autism din jud.Arges, imbunatatirea calitatii vietii acestora si a familiilor lor.

Filiala noastra a luat nastere in 2010 si este fomata din specialisti si parinti, in ideea de a-i ajuta pe copiii diagnosticati cu autism din Arges sa progreseze cu adevarat. Am inceput prin a lucra acasa la copii, am continuat prin a organiza noi un spatiu special unde parintii aduc acum copiii, pentru ca ne-am dat seama ca doar asa se poate lucra profesionist. 

In paralel cu serviciile de psihoterapie pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, de-a lungul celor 3 ani am desfăşurat o serie de evenimente prin intermediul cărora ne-am făcut cunoscuţi în comunitate, am contribuit la conştientizarea acesteia cu privire la nevoile şi problemele copiilor cu autism şi a familiilor acestora şi am reuşit să susţinem financiar o parte din terapia copiilor. Au fost sensibilizaţi factori de răspundere, oameni din lumea afacerilor, instituţii de învăţământ, sport, media, unii dintre ei devenind sponsorii şi partenerii noştri.

A.N.C.A.A.R. - Filiala Arges ofera in acest moment servicii de psihoterapie pentru 23 persoane cu tulburari din spectrul autist, dintre care 12 sunt cazuri sociale şi beneficiază de 2 şedinte de terapie şi kinetoterapie gratuite pe săptamană, timp de 11 luni.

Spaţiul în care lucrăm în prezent are 117 m2 obţinut prin extindere , renovare şi dotare parţială conţine :
- patru săli de terapie
- o sală de kinetoterapie
- una de joaca şi
- una de stimulare senzorială, care să aibă drept scop: ameliorarea anxietăţii copiilor cu autism şi echilibrarea emoţionala prin stimulare senzorială, diminuarea comportamentelor inadecvate, creşterea receptivităţii sistemului nervos pentru acumularea cunoştintelor cognitive, dezvoltarea atenţiei, a iniţiativei şi autonomiei, a entuziasmului, arelaxării generale.–
- o bucatărie unde copiii noştri exersează abilităţile de autonomie, două grupuri sanitare şi un office. 

 

De curand, Centrul de zi pentru copii si adulti cu autism „Ajuta-ma sa fiu ca tine" a obtinut acreditarea pentru urmatoarele servicii sociale: terapii de recuperare, abilitare si reabilitare, educatie speciala, socializare, consiliere psihologica, informare, promovare/mediatizare.

Avem ca perspectiva, pe langa serviciile de recuperare: 

 • Integrarea tinerilor si adultilor cu autism, 
 • Infiintarea unor grupuri de suport si de informare pentru parintii copiilor cu autism cu care lucram si nu numai, 
 • Organizarea de evenimente in scopul strangerii de fonduri, pentru ca terapia sa nu mai fie atat de costisitoare,
 • Activitati de recreere.
 • Realizarea de parteneriate cu toate institutiile care pot contribui la recuperarea copiilor si tinerilor cu autism.
 • Strategie pentru sustinerea terapeutica a copiilor si tinerilor din familiile cu venituri reduse
 • Infiintarea departamentului de evaluare complexa a copilului cu dizabilitati
 • Sustinerea grupului de suport pentru parintii si apartinatorii copiilor si tinerilor beneficiari ai serviciilor noastre
 • Formarea de insotitori pentru copiii capabili de integrare scolara
 • Campanii de mediatizare si informare a populatiei locale despre problematica autismului
 • Campanii de strangere de fonduri
 • Dezvoltarea de materiale educative specializate
 • Traininguri pentru parinti si apartinatorii copiilor si tinerilor cu autism
 • Traininguri pentru specialistii ANCAAR- filiala ARGES
 • Contacte si intalniri cu organizatiile de profil din Romania

Consideram ca proiectele pe care le-am putea derula in continuare ar putea avea un impact insemnat privind sensibilizarea societatii pentru acceptarea persoanelor cu astfel de probleme, pentru a putea ajuta copiii si tinerii cu dizabilitati si pe apartinatorii acestora sa depaseasca handicapul emotional si social pe care-l presupune problema copiilor lor, in fine, pentru a-ne aduce aportul la o viata demna, normala, sau macar aproape de normalitate pe care aceste familii le merita din plin.

Asociatia noastra este membra FEDRA- In luna Decembrie 2012, ANCAAR Filiala Arges a aderat la Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist. Organizatia a fost constituita in anul 2010 si are drept scop crearea si pastrarea unui mediu adecvat pentru stimularea si sprijinirea persoanelor cu Tulburari din Spectrul Autismului si a familiilor acestora- si filiala a Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) preluand sigla si statutul acesteia urmarind acelasi scop si obiective la nivelul judetului Argesi si are statut juridic independent

Copiii nostri

Adi-Cont:RO59OTPV270000599934RO05
David- Cont:RO32OTPV270000599934RO06
Edi-Cont:RO21OTPV270000599934RO10
Andreea-Cont:RO86OTPV270000599934RO04
Costi-Cont:RO64OTPV270000599934RO12
Mihai-Cont:RO26OTPV270000599934RO17
Roxi-Cont:RO85OTPV270000599934RO22
Stefan-Cont:RO48OTPV270000599934RO09
Stefan-Cont:RO75OTPV270000599934RO08
Razvan-Cont:RO74OTPV270000599934RO26
Albert-Cont:
Madalin:Cont:

Si tu poti ajuta

campania 2 250 166

Sponsori si Parteneri