Impreuna suntem o voce

Craiasa zapezii 250 166In perioada 14 – 16 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului, sala Drepturile Omului , are loc Conferința Internațională "Împreună suntem o voce!" organizata de Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectul Autist (FEDRA), în parteneriat cu Comisia pentru Drepturile Omului și Comisia pentru Egalitate de șanse ale Camerei Deputaților.


Conferința prezintă și dezbate, cu participarea unor specialiști din 5 țări europene, modele de intervenții și metodologii aplicate care și-au dovedit eficiența în integrarea personelor cu tulburare de spectru autist (TSA) în țări precum Anglia, Finlanda, Norvegia, Elveția și Olanda, țări cu vastă experiență în furnizarea de servicii și integrarea persoanelor cu TSA.

 La eveniment sunt invitați, din partea României, reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, autorităților naționale și locale și organizațiilor neguvernamentale de profil. Evenimentul își dorește, de asemenea, să ofere cadrul potrivit și să faciliteze dialogul între autoritățile publice, organizațiile neguvernamentale și asociațiile profesionale implicate în integrarea socială a persoanelor cu autism.

Intalnirea FEDRA pentru stabilirea Strategiei Federatiei

fedra 250-166In perioada 8 – 9 noiembrie 2013 a avut loc, la Iasi, intalnirea membrilor FEDRA in scopul elaborarii Strategiei Federatiei, pentru urmatorii 2 ani.

Intalnirea s-a desfasurat in cadrul proiectului „Impreuna suntem o voce", implementat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectru Autist si co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Participantii la intalnire au analizat activitatea Federatiei pana in acest moment si au propus actiuni concrete, pe termen mediu si lung. Au fost stabilite trei directii majore de actiune pe care FEDRA se va focaliza in perioada urmatoare:

 

  •  Interventii pentru copii si adulti
  •  Campanii de advocacy
  •  Intarirea capacitatii organizationale prin atragerea de noi membri, inclusiv asociatii de profesionisti (psihologi).

 

Intalnirea a fost, de asemenea, o oportunitate pentru memebrii FEDRA de a stabili liniile principale pe care se va lucra pentru organizarea intalnirii din Aprilie 2014.

 

Cine suntem


art cine suntem  250 166Noi, cei de la A.N.C.A.A.R. Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania- Filiala Arges, suntem o organizatie neguvernamentala, nonprofit, care are ca scop principal terapia copiilor si adultilor cu autism din jud.Arges, imbunatatirea calitatii vietii acestora si a familiilor lor.

Filiala noastra a luat nastere in 2010 si este fomata din specialisti si parinti, in ideea de a-i ajuta pe copiii diagnosticati cu autism din Arges sa progreseze cu adevarat. Am inceput prin a lucra acasa la copii, am continuat prin a organiza noi un spatiu special unde parintii aduc acum copiii, pentru ca ne-am dat seama ca doar asa se poate lucra profesionist. 

In paralel cu serviciile de psihoterapie pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, de-a lungul celor 3 ani am desfăşurat o serie de evenimente prin intermediul cărora ne-am făcut cunoscuţi în comunitate, am contribuit la conştientizarea acesteia cu privire la nevoile şi problemele copiilor cu autism şi a familiilor acestora şi am reuşit să susţinem financiar o parte din terapia copiilor. Au fost sensibilizaţi factori de răspundere, oameni din lumea afacerilor, instituţii de învăţământ, sport, media, unii dintre ei devenind sponsorii şi partenerii noştri.

A.N.C.A.A.R. - Filiala Arges ofera in acest moment servicii de psihoterapie pentru 23 persoane cu tulburari din spectrul autist, dintre care 12 sunt cazuri sociale şi beneficiază de 2 şedinte de terapie şi kinetoterapie gratuite pe săptamană, timp de 11 luni.

Citește mai departe: Cine suntem

Federația pentru Drepturile Persoanelor cu Tulburări în Spectrul Autist are membrii noi

Sursa: Amos News

Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) a acceptat cinci noi membri: Asociaţia "Centrul de psihologie Delta Dunării" Tulcea, Asociaţia "Dincolo de Tăcere" Galaţi, Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania „Horia Moţoi" București, AUTISM ROMANIA-Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism București și Organizaţia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual. Astfel, FEDRA cuprinde acum 19 organizaţii.

De asemenea, FEDRA anunță și schimbarea președinției, noul Președinte ales fiind doamna Carmen Ghercă, din partea ANCAAR Iași.

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (TSA) este prima federaţie de acest tip din România și are ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. Asociaţiile membre FEDRA militează pentru modificarea cadrului legal, privind drepturile beneficiarilor organizaţiilor membre.

FEDRA rămâne în continuare deschisă cererilor de adeziune și își manifestă dorinţa să colaboreze, în aria sa de expertiză, cu orice organizaţie care are aceleași interese. Totodată, FEDRA își rezervă dreptul de a nu admite ca membri organizaţii care nu sunt în concordanţă cu misiunea și statutul său.

Organizaţiile nou acceptate se alătură celor existente: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, ANCAAR Argeş, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrița, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagră, Copiii de Cristal Brașov, Dincolo de Autism, Help Malin, Învingem Autismul, Fundația Romanian Angel Appeal și Univers Plus Piatra Neamţ.

 

...Povestea noastra si a voastra...

povestea noastra 250 166 ... A tuturor familiilor in care creste un copil cu autism... Au fost odata, ca niciodata, doi tineri fericiti; se casatorisera si viata le zambea, promitatoare; ca fericirea sa le fie deplina, in viata lor aparu copilul pe care-l visasera: frumos, sanatos, crestea vazand cu ochii; era mandria lor si incepura sa-si faureasca vise pentru el: cum va fi in prima zi de scoala, cum tata il va invata sa mearga pe bicicleta, ce talente va avea, cum isi va face el o familie si ei vor creste nepoti; totul parea perfect....

 si totusi, pe masura ce crestea, niste semne perfide incepura sa le muste sufletul: copilul lor perfect parea inchis intr-o lume inaccesibila: nu ii privea in ochi si nu le zambea; nu se uita la ei cand il strigau si nu-si ridica manutele sa fie luat in brate; parea absent mai tot timpul.

   Si-au luat inima-n dinti si-au mers la medic; incertitudine: parerile erau diferite; oscilau intre dorinta de a crede ca sunt ei exagerati, asa cum spuneau unii medici si presentimentul ca ceva nu e in regula; In cele din urma, diagnosticul cazu ca un traznet: AUTISM. SOC . GROAZA . NEGARE. Nu, nu ni se poate intampla asta! Asa ceva nu este posibil! Apoi, incepu invinovatirea:

       Am gresit cu ceva! Dumnezeu ne pedepseste! S-au revoltat: De ce, Doamne, de ce? Au devenit disperati, deznadajduiti; timpul trecea, copilul era din ce in ce mai diferit de cei din jur. Pamantul de sub picioarele lor, pana atunci stabil, devenise brusc, miscator; totul in jurul lor se darama; nu mai aveau vise de care sa se sprijine; cum, copilul lor va fi un neajutorat toata viata? Si sperantele lor? 

       Tot ce construisera pentru el se spulbera, nemilos; si cine va avea grija de el cand ei nu vor mai fi? S-au uitat in jur: nimeni sa-i ajute; toti ridicau din umeri compatimitori; ii multumeau lui Dumnezeu ca nu li s-a intamplat lor.  Au mers la specialist; li s-a recomandat, urgent, terapie; cat mai intensiv; li s-a spus ca, daca vor face asta, copilul va putea fi recuperat; sperante: poate nu era chiar asa de grav cum au crezut; au inceput terapia in forta; progresele se lasau mult asteptate; dar, totusi, existau!

       Copilul lor incepea sa invete, treptat, treptat, ca ei erau mama si tata; sa se uite la ei cand il strigau; sa stea jos cand i se spunea si sa imite niste miscari simple; reincepeau sa zambeasca; nu era totul pierdut; puiul lor incepea sa se intoarca la ei. Dar, din pacate, resursele financiare li se terminau, atat ale lor, cat si ale celor care puteau sa-i ajute: parinti, rude apropiate; terapia salvatoare era foarte scumpa; pentru ca se lucra intensiv: cateva ore pe zi!

       Au incercat sa caute sprijin la stat; doar copilul lor avea nevoi speciale; au descoperit ca, nu, statul roman nu-i ajuta; nu are bani, nici strategii; iar ei au obosit sa se revolte; au inteles ca trebuie sa-si pastreze energia pentru a gasi solutii pentru copilul lor; au cerut; s-au umilit; au fost respinsi, ignorati, plimbati pe drumuri; au strans din dinti si au continuat; copilul lor e mai important; si, daca vor face tot ce vor putea, poate ca, intr-o zi, va merge si el la scoala; ii va privi in ochi si le va spune ca ii iubeste; simt ca are ceva special si ca ceea ce au de facut este sa gaseasca drumul spre el; si atunci se vor intalni; si viata va fi, din nou, frumoasa!

Copiii nostri

Adi-Cont:RO59OTPV270000599934RO05
David- Cont:RO32OTPV270000599934RO06
Edi-Cont:RO21OTPV270000599934RO10
Andreea-Cont:RO86OTPV270000599934RO04
Costi-Cont:RO64OTPV270000599934RO12
Mihai-Cont:RO26OTPV270000599934RO17
Roxi-Cont:RO85OTPV270000599934RO22
Stefan-Cont:RO48OTPV270000599934RO09
Stefan-Cont:RO75OTPV270000599934RO08
Razvan-Cont:RO74OTPV270000599934RO26
Albert-Cont:
Madalin:Cont:

Si tu poti ajuta

campania 2  250 166

Sponsori si Parteneri